ŐK ISMERIK BÉKÉS MEGYÉT

ŐK ISMERIK BÉKÉS MEGYÉT

Ismerd meg Békés megyét! Kistérségi természettudományos vetélkedőt hirdetett a Sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium általános iskolák 7-8. osztályos tanulói részére.

„A verseny célja volt, hogy a sarkadi kistérség és Békés megye hetedik és nyolcadikos diákjai lehetőséget kapjanak Békés megye természeti és kulturális értékeinek megismerésére, felhívja a figyelmet környezetvédelem fontosságára, kulturális értékeink megóvására.

Iskolánkat öt háromfős csapat képviselte október 26-án Sarkadon a Gimnáziumban. A verseny első részében a csapatok a korábbi kutatómunkájuk eredményeként egy prezentációt és plakátot készítettek Doboz természeti és kulturális értékeiről, amit a zsűri és a vendégek előtt bemutattak.

A verseny második részében feladatlapot töltöttek ki Békés megye természeti és kulturális értékeiről. Vaktérképet használtak, volt információkeresés az interneten, címerek és képek felismerése Békés megye kastélyairól, múzeumairól, nevezetességeiről és híres szülötteiről.

A dobozi iskolások valamennyien nagyon ügyesen oldották meg a feladatokat. Vetélkedőn részt vett iskolák 13 csapatából: Erdős Angelika 8.a, Rézműves Boglárka 8.a és Szatmári Patrik 8.b osztályosok csapata 1. helyezést , Balogh Vivien 8.a, Roszik Márkó 8.a és Szabó Balázs 8.a osztályos tanulók csapata pedig 2. helyezést ért el.

Erről a jó hangulatú délutánról sok hasznos információval, értékes ajándékokkal tértek haza a versenyzők.” – számolt be a versenyről Bálint Beáta, a Dobozi Általános Iskola angoltanár, a csapatok felkészítője. Gratulálunk nekik!