Óvoda-iskola átmenetet segítő program

Az iskola első hónapja egy előkészítő szakasz a kis elsősök számára. Teljesen új világba csöppennek, ahol szabályok és elvárások vannak, mely idegen a szinte még óvodás kisgyermek előtt.

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezek a gyerekek könnyen beilleszkedjenek és ne félelemmel vagy szorongással kelljen átlépniük reggelente az intézmény kapuját. Emiatt az első hét főként a játékról szól, majd fokozatosan előtérbe kerül a tanulás. Ezt a célt szolgálja az óvoda –iskola átmenet.

A tanulás megkezdéséhez szükséges képességeket és viselkedési mintákat már az óvodában elkezdik alapozni, amire később az iskolában tudunk építeni. Emiatt elengedhetetlen a közös munka a két intézmény közt.

Ezért nagy örömére szolgált az 1. a osztálynak, amikor szeretett óvó nénik meglátogattak minket és részt vettek egy-egy foglalkozáson. Továbbá a kedves szülők is nagy számban megtiszteltek minket, aminek külön örültünk.

Alkalom nyílt a közös játékra, de már azt is láthatták a vendégeink, hogy mennyi mindent sajátítottak el ez alatt a rövid idő alatt is az ügyes elsőseink.

Hálásak vagyunk az óvó nénik együttműködéséért és a szülők bizalmáért!

Botos Tímea