Óvodából iskolába! Együtt könnyebb…

Úgy vélem a legtöbb leendő kis elsős szüleiben dübörög a gondolat: szemük fénye iskolás lesz… Alig lett nagycsoportos és már azon töpreng a család, melyik iskola, tanító lesz a legjobb Neki? Ez így van rendjén. Van valami közös a világ összes szülőjében: a legjobbat akarjuk gyermekünknek. Boldoggá és sikeressé szeretnénk nevelni őt. Olyanná, aki képes a legtöbbet kihozni magából.

A Dobozi Általános Iskola pedagógusai igyekeznek maximális érzelmi biztonságot nyújtani a leendő kis elsősöknek. Keressük a jó gyakorlatokat arra, hogyan tudnánk megkönnyíteni az óvoda-iskola átmenetet, annak érdekében, hogy valóban gyengéd és problémamentes időszak jöjjön létre.

Népmese Napján kereste fel a 3. a osztály az ovisokat, ahol egy mesét adtak elő. Az előadásért cserébe egy-egy rajzot kértek a leendő elsősöktől. Az alkotások kiállításra kerültek iskolánk folyosóján, hogy minden tanulónk megtekinthesse.

 Köszönetemet fejezem ki a Dobozi Mesekert Óvoda pedagógusainak, akik nagy szerettél és szakértelemmel ösztönözték a gyerkőcöket a rajzok elkészítésében.

 

Tóthné Székely Ildikó

3.a. osztályfőnök