ÉVNYITÓ

„Itt állunk most újra, diáktársak, együtt.
Kézen fogva kísér a nyár íze még.
Szünetünk végéhez ért, a szeptembert köszöntjük,
Kíváncsian állunk elé: hát hajrá, új tanév!” (Vesztergom Andrea)


További képek a galériában...

Ismét megbizonyosodtunk arról - ki több, ki kevesebb örömmel -, hogy az élet nem áll meg, a szeptember újra és újra eljön. És valóban kíváncsian állunk előtte, mert minden tanév tartogat új feladatot, érdekes dolgot, meglepő fordulatot. Mi, pedagógusok örömmel fordulunk egy- egy újonnan kibontakozó tehetség felé, minden év kezdéskor reméljük, hogy munkánk hatékony lesz, átadni kívánt tudásunk termő talajra talál. Természetesen a kedvezőtlen fordulat esetén megbotránkozunk, és új kesztyűt keresünk az új harcok megvívására. Ti, gyerekek biztos vagyok benne, hogy várakozva és még a „lazát” adók is kíváncsian állnak egy új tanév előtt. Az évnyitó ünnepség végét várjátok, és nemcsak azért, hogy végig sétáljatok a vásáron, hanem azért is, hogy meséljetek egymásnak az elmúlt nyárról. Most ismét kaptunk tíz hónapnyi lehetőséget, hogy tanítsunk és tanuljunk, beszéljünk és meghallgassunk, lássunk és láttassunk.
„Célunk a folyamatos fejlődés, amit egyre inkább pályázatok útján tudunk megvalósítani. Ebben az évben megalakítottuk a Dobozi Iskoláért Egyesületet, azzal a céllal, hogy segítse az intézmény oktató, nevelő munkáját. Testvériskolai kapcsolatot alakítson ki más települések iskoláival, akikkel közös programokat, csereüdültetéseket szeretnénk megvalósítani, az egyesület szándékában áll, hogy nyári napközis tábort szervezzen tanulóinknak, amennyiben igény lesz rá. Ugyancsak célja az egyesületnek a Dobozi Általános Iskola Évkönyvének kiadása, mely kiadvány a tanév történéseinek képes beszámolója. Az első oldala a mai tanévnyitó ünnepség!

Mint tudjuk, az említett eseményeknek, tevékenységeknek anyagi vonzata is van, amit a mai világban elsősorban pályázat útján lehet előteremteni. A pályázatokon a jól működő, nagy létszámú egyesületek szerepelhetnek sikerrel. Ezért arra kérem a szülőket, hogy gyermekeik legyenek ennek az egyesületnek a tagjai, támogassák munkánkat, valamint saját gyermeküket, hiszen ennek a haszonélvezői elsősorban ők lehetnek.”- mondta iskolánk igazgatója, Zsigmond Károly a szeptember 1-jén tartott évnyitón.

Az újdonság és várakozás érzése úgy gondolom mégis mindig az elsősöké igazán, valamint szüleiké. Az iskolakezdés egy forduló a családok életében, teli bizonytalansággal és reménnyel, egyben egy szép és gyümölcsöző időszak is. Kis türelem és a kis zizegő hét évesek magabiztosan betűzik a Dobozi Hírmondó hasábjait, vagy „lájkolják” az ismerősök bejegyzéseit a „fészen”.
Elkezdődött tehát a 2014-15-ös tanév, sok munkát, kihívást tartogat, és mi állunk elébe. Sikerélményben gazdag új tanévet kívánok minden kedves érintettnek!