ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK

Iskolánkban hagyomány… Akár így is kezdődhetne az a beszámoló, mely az egészségügyi vetélkedőről szól. Valóban számos hagyomány él iskolánkban, ezek közül az egyik az egészségügyi vetélkedő, mely az egészséges életmódot, a fogápolást, a mozgás jelentőségét helyezi előtérbe. Ezt a versenyt évről évre mindig novemberben rendezik a hatodik évfolyamos tanulók és osztályfőnökeik. Idén Balog Mária és Futakiné Debreczeni Ilona segítették munkájukat.

A megnyitón Zsigmond Károly, iskolánk intézményvezetője hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy egészséges környezetben, egészségesen, ökotudatosan éljünk. A totó, a rejtvény, a „Most mutasd meg!” , a szerepjáték és a nem kevés kreativitást igénylő célba találós játék során bizonyíthatták a gyerekek, mennyire járatosak egy-egy témakörben, illetve mennyire találékonyak. Az egészségügyi vetélkedő eredménye: I. 6.a, II. 6.b, III. 8.a

A legtisztább osztály címet az 1. a osztály nyerte el. Gratulálunk a győzteseknek!

Az ember utánzással tanul. Nézzük, figyeljük a többieket, és másoljuk a jó és rossz példákat egyaránt. Egy-egy ilyen rendezvényen jó példa lehet egy egészséges és egyben ízletes étel is: ez esetben a gyümölcssaláta, melyhez több tanulónk is kedvet kapott. Mi bizonyítja, hogy ez valóban így van? Másnap már úgy jöttek iskolába, hogy elújságolták: „Otthon is készítettem ilyet!” Reméljük, hogy a többi jó példa is ragadós, és nemcsak jó hangulatban, hanem egyben hasznosan is telt ez a verseny.