ÉLET A MADÁRETETŐN

A Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány rajzpályázatot hirdetett óvodások, általános- és középiskolások számára. A téma: „Élet a madáretetőn”. A feladat az volt, hogy rajzolják le a pályázók, kik és mit csipegetnek a hideg idő beköszöntével a madáretetőkön. Közel kétezer (1802 db) pályamű érkezett be az ország minden részéről és a határon túlról. (Romániából és Szerbiából is küldtek pályamunkákat.) Az “Élet a madáretetőn” rajzpályázat eredményhirdetéséből megtudtuk, hogy a középiskolások kategóriájában a szakmai zsűri Molnár Petra rajzát ítélte a legjobbnak!

Balogh Lászlóné Lívia tanár néni hatodik éve dolgozik Molnár Petrával, a Dobozi Általános Iskola egykori tanulójával. Közös munkájukat ezúttal is siker koronázta, melyhez szívből gratulálunk és további sok sikert, eredményes munkát, alkotást kívánunk!

A díjátadó ünnepségen, 2018. január 27-én a helyezést elért pályamunkák mellett számos rajzból és festményből rendeznek időszaki kiállítást a Madárkórház épületében. A kiállítás március 15-ig lesz látogatható, és ugyancsak ezen a napon lehetünk szemtanúi annak a nem mindennapi eseménynek, ahogyan ünnepélyes keretek között szabadon engedik a gyógyult gólyákat.

A rajzpályázat színvonalát mutatják az értékes díjak is:

Madármentő tábor a Hortobágyi Madárparkban

Kék túra tábor (a Csemete Egyesület felajánlásával)

Természetismereti tábor Bugacon (a Csemete Egyesület felajánlásával)

Családi belépők a Madárparkba

Őszi darules -terepjárós túra (Közönségdíj)

Kék túra tábor (a Csemete Egyesület felajánlásával)