ÁLLATOK VILÁGNAPJA

 A Dobozi Általános Iskola tanulóival az idei tanévben is megemlékeztünk az Állatok Világnapjáról. Az egyház október 4-ét jelölte ki Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emléknapjává, majd 1931-től kezdődően e jeles nap lett az állatok világnapja is.

 A gyerekek a tanórákon beszélgettek a velünk élő állatok gondozásáról, a felelősségvállalásról, a házi és a vadon élő állatok életéről, védelméről, majd ezt követően aktívan, osztályonként feladatokat megoldva, élményeken keresztül foglalkoztak az állatokkal.

 Az alsó tagozatos osztályokhoz a világ minden tájáról érkeztek állatok. A „meglepetés vendégek” kis képeken lettek láthatóak, ha az osztály tanulói ügyesen összeillesztették a borítékokban rejtőző puzzle darabokat. Minden gyermek lelkesen dolgozott a képek kirakásán, elkészítésén, amelyeken a felismert állatokat azután meg is nevezték, majd örömmel mutatták be, meséltek a kinézetükről, élőhelyükről, táplálkozásukról. Miután mindannyian megcsodáltuk az elkészült állatkás képeket, minden tanuló rejtvényfejtésbe kezdhetett, valamint rajzolhatott, színezhetett és így, a játékos, fejtörő feladatok megoldása során további érdekességeket, új információkat tudhatott meg az állatvilággal  kapcsolatosan.

 Az állatok világnapja kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy beszéljünk a gyerekekkel a házi és a vadon élő állatok életéről mese, játék és alkotás formájában is és reméljük, hogy tanulóink így nem csak ezen a napon, hanem a mindennapok folyamán is próbálnak majd odafigyelni a környezetük, a természet és az állatvilág védelmére, amelyhez ezek az élmények, programok is hozzájárultak!

Kovácsné Mórocz Anikó