ÁLLATOK VILÁGNAPJA

A Dobozi Általános Iskola tanulóival az idei tanévben is megemlékeztünk az Állatok Világnapjáról. Az egyház október 4-ét jelölte ki Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emléknapjává, majd 1931-től kezdődően e jeles nap lett az állatok világnapja is.

Tanórákon beszélgettek a gyerekek a velünk élő állatok gondozásáról, a felelősségvállalásról, a házi és a vadon élő állatok életéről, védelméről majd ezt követően aktívan, osztályonként feladatokat megoldva, élményeken keresztül foglalkoztak az állatokkal.

Az alsó tagozatos osztályokhoz a világ minden tájáról érkeztek állatok, amiket kis filc játék figurák jelenítettek meg. A gyerekek képzeletbeli finomságokkal kedveskedtek a hozzájuk érkező vendégeknek a tantermekben kialakított éttermekben. Minden tanuló lelkesen dolgozott a vendégül látott állatoknak készülő ÉTLAPOK elkészítésén, amelyeken ötletes, ízletes ételek lettek felsorolva, lerajzolva. Az elkészült munkákat az iskola folyosóján kiállítva mindenki megcsodálhatta, valamint zsűri is értékelte. Az idei tanévben az 1-2. osztályosok korcsoportjában az 1.b osztály, a 3-4. osztályosok korcsoportjában a 3.b osztály étlapja kapott külön díjazást. A jutalmakat a Diákönkormányzat biztosította, amelyeket a gyerekek nagy örömmel vettek át.

Reméljük, hogy tanulóink nem csak ezen a napon, hanem a mindennapok folyamán is mindent megtesznek a természet és ezen belül az állatvilág védelméért, amelyhez ezek az élmények, programok is hozzájárultak!

 

Kovácsné Mórocz Anikó