Tudásbajnokság

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia az általános iskola 1–8. osztályos diákjai részére, 9 tantárgyból hirdette meg Tudásbajnokság tanulmányi versenyét. A Tudásbajnokság komplett tanulmányi verseny, ahol a versenyzők egy nevezéssel kék teljes értékű tanulmányi versenyben vehetnek részt: egy hatfordulós levelezős versenyen és egy felmenő rendszerű, beülős versenyen vármegyei fordulóval és országos döntővel.

A verseny feladatai minden tárgyból kiválóan alkalmasak arra, hogy élménnyé tegyék a tárggyal való foglalkozást, a tanulást, elmélyítsék a tárgy szeretetét, megismertessék a sokszínűségét; nehézségi fokuk igazodik az életkorhoz, játékos tudáspróbának, gyakorlásnak ugyanúgy alkalmasak, mint arra, hogy a versenyzők versenyhelyzetben bizonyítsák választott tárgyukból a tudásukat, felkészültségüket.

Ezért a feladatok kreativitásra, önálló búvárkodásra ösztönöznek, gyakran tréfásak, hogy a játszva tanulás élményét biztosítsák a résztvevőknek; a problémamegoldó képességet, a kompetenciaalapú tudást kiemelten fejlesztik.

A vármegyei fordulókat 2024. március 22-én rendezték. Iskolánk tanulói a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában írták meg a feladatlapokat. Sok sikert kívánunk tanulóinknak és felkészítő kollegáinknak! Izgatottan várjuk az eredményeket!