TANÉVZÁRÓ 2017

A Dobozi Általános Iskola pedagógusai és diákjai, valamint az őket kísérő szülők és vendégek közösen búcsúztatták a tanévet június 20-án. Örömmel látjuk, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk e jeles napon.

A gyerekek június 15-e óta már vakáción vannak, de az igazi, felhőtlen nyári szünidő csak a bizonyítványosztás után következik. „A bizonyítványban mindenki láthatja az elvégzett munka eredményét. El lehet és el is kell gondolkodni azon, hogy mindenki megtett-e mindent annak érdekében, hogy a számára lehető legjobb teljesítményt hozza ki magából. – fogalmazott Zsigmond Károly intézményvezető. - Talán a legtöbb feladata az első osztályos kisdiákjainknak és az elballagott nyolcadikosoknak volt. Elsőseink elmélyültek az írás, olvasás, számolás tudományában, és ha ez nem is sikerült mindenkinek kifogástalanul, a legtöbben jól helyt álltak. Sőt többen dicséretben is részesültek! Büszkék vagyunk ballagó diákjainkra, akik közül 28-an érettségit adó középiskolában, míg 7-en szakiskolában folytatják tanulmányaikat. Bízunk benne, hogy sikeresen megállják majd helyüket. Az iskolai élet különböző területeit megvizsgálva elmondhatjuk, hogy eredményes tanévet zártunk.”

A kitartó munkáért, példamutató magatartásért és szorgalomért, a versenyeken való eredményes részvételért cserébe könyvekkel és oklevelekkel ajándékoztuk meg tanulóinkat.

Mindig szívesen fogadjuk egykori diákjainkat, örömmel halljuk sikereiket. Közülük sokan állhatnak példaként jelenlegi tanulóink előtt.

„Bár látunk ellenpéldákat, mégis hiszem, hogy kitartó, szorgalmas munkával bárki nagy magasságokba juthat. Ezt tette iskolánk egyik volt tanulója is, aki mára a civil életben az átlagból kiemelkedve elismerésre méltó eredményeket ért el.” – ezekkel a gondolatokkal szólította meg intézményvezetőnk Dr. Sziliné Dr. Dézsi Csillát, aki 2006-ban fejezte be tanulmányait iskolánkban, egy éve végzett a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, és jelenleg rezidensképzésen vesz részt, háziorvosként tanul továbbra is a Szegedi Tudományegyetemen. Emellett két helyen is dolgozik: a Medicin Szeged Zrt-nél foglalkozás-egészségügyi orvosként, illetve az S.O.S. 24 Kft-nél börtön- és rendvédelmi orvoslással foglalkozik.

„Ha én idősebb fejjel fiatalkori önmagamhoz szólhatnék, akkor azt mondanám, hogy küzdjek a céljaimért, ne adjam fel. Merjek kiállni magamért és emeljem föl a hangom, hiszen az én véleményem is egyenrangú a többiekével.” – biztatta tanulóinkat Csilla.

Doboz Nagyközség Önkormányzata, annak ellenére, hogy január óta már nem üzemeltetője az intézménynek, anyagilag és erkölcsileg is támogatja iskolánkat. Köves Mihály polgármester a következőt mondta útravalóul: „Ha valamit el akarunk érni, ha valamit meg akarunk tanulni, keményen meg kell érte dolgozni. Mi ezt már a szüleitekkel tudjuk. De bármilyen furcsa, ebben van öröm is.”

A nyár rengeteg örömet és élményt tartogat, de ezeket is keresni kell, át kell élni. Az interneten terjed egy feladatsor, melyet egy olasz pedagógus adott tanítványainak a nyárra. Minden szavával egyetértünk, ebből idézünk most: „Hintázz, közben jó hangosan énekeld a kedvenc dalodat! Tanulj meg valami újat! De ne az iskolai tananyagból! Próbálj ki például egy új sportot! Ugrálj a pocsolyában, gurulj a fűben, mássz fára! Nevess, nevess, nevess!!!” Szeretném, ha ezeket a leckéket mindenki megcsinálná, nincs kibúvó! Jó pihenést kívánunk!