Hagyományőrző Matematika Versenyen voltak tanulóink

Idén már 15. alkalommal rendezték meg mint mindig, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon Sarkadon a "Hagyományőrző Matematika Versenyt". Már jó pár éve rendszeresen benevezzük iskolánk legügyesebb felsős tanulóit, akikkel lelkesen készülünk erre a megmérettetésre. A feladatsorok mindig nagyon érdekes, a gyerekek életkorának megfelelő szöveges feladatokból állnak. Az a nehéz a dologban, hogy részletesen le kell vezetni a megoldást lépésről-lépésre.  
A 60 perces munka után a gyerekek játszóházban, vagy filmvetítésen vehettek részt, míg mi, felnőttek javítottuk a feladatlapokat. A jóízűen elfogyasztott ebéd után már mindenki várta az ünnepélyes eredményhirdetést (kivéve azt a pár dobozi tanulót, akikkel haza kellett jönnünk hamarabb, mivel délután még a Jókai Színházba is el kellett jutnunk, hiszen ekkor volt a bérletes előadásunk is).
Évfolyamonként értékelték a gyerekek eredményeit, az első 3 helyezést ki is hirdették. Nagyon nagy örömünkre szolgált Vágnerné Lipták Zsuzsannával együtt, hogy Balogh Boglárka 5. a osztályos tanulónk 3. helyezést ért el. Nem sokkal maradt el Hrabovszki András (8. b) sem, aki az 5. helyen végzett a korcsoportjában. Czegle Zsolt Bendegúz (5.a) és Brád Tamara (6.a) 8. helyezett lett. A többiek-Vágner Csaba (6.a), Szűcs Edina (7.a) és Pribojszki Péter (8.a) a középmezőnyben végeztek, de mindenképpen nyertünk sok-sok tapasztalatot, és egy hasznosan, jól eltöltött délelőttnek lehettünk részesei. Köszönet a rendezőknek, akik minden évben nevezési díj nélkül le tudják bonyolítani ezt a színvonalas versenyt. 
Köszönöm kolléganőmnek is, Vágnerné Lipták Zsuzsannának a felkészítő munkáját.
 

Szatmári Istvánné