A fenntarthatóság jegyében

A Fenntarthatósági Témahét során különféle eseményeket szerveztünk az iskolában. Célunk felhívni a tanulók figyelmét a Föld természeti értékeinek megóvására. A Föld napja egy nap a holnapért és klímáért. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

A tanórákon a Mit jelent számodra a fenntarthatóság? kérdést beszéltük át. Egy megkezdett mondat befejezése minden tanulónak más-más gondolatot hívott elő. Mégis a legkifejezőbb a következő volt: „A fenntarthatóság az, hogy nem okozunk több fájdalmat a Földnek.”

Már hagyomány, hogy virágdíszítéssel indítjuk a tavaszt, így emlékezünk meg a Fenntarthatóság Témahéten a természet védelméről. A virágültetés alapos, precíz előkészítésének köszönhetően, az ültetés menetét szakszerűen végezték tanulóink. Volt, aki földet lapátolt, voltak, akik vödrökkel a kezükben várták, hogy megöntözhessék a virágokat.  Közösen örülhettünk a színesen beültetett virágládáknak, dézsáknak. A hagyománytól eltérően iskolánk másik udvarán lévő Magyarországot jelképező virágágyást is beültettük. Az országhatárt piros-fehér-zöld, a folyókat kék színű virágok szimbolizálják.

Ez a nap a szülök támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az idén is hozzá járultak ehhez az eseményhez és szebbé tehettük ezáltal környezetünket. Továbbá, köszönjük iskolánk dolgozóinak segítőkész munkáját is.

Balogh Lászlóné