A Föld napja

A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja. A következő jelentős esemény a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont megalakulása volt 1989-ben Kaliforniában, ettől kezdve havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, így sokféle akcióval ünnepelték április 22-én a Föld napját az egész világon.

Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. „A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg” – tudtuk meg Szatmári Fanni tanár nénitől, aki egy ismertetővel nyitotta meg a Föld napjára szervezett ünnepséget. A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” A kérdést körbejárva Fanni tanár néni arra kérte a tanulókat, mondják el, ők hogyan tudják óvni a Földet. Sok okos válasz érkezett, ez reményt ad a jövőre nézve.

Kádár Ádámné tanár néni különleges dekorációt álmodott meg a Föld napja alkalmából. Készített egy nagy pókhálót, melyre a gyerekek természetes anyagokból alkottak díszeket. „Ezekkel a díszekkel a természet szépségére hívjuk fel a figyelmet.” – mondta Anita tanárnő.

A rendhagyó „kiállítás” iskolánk udvarán látható.