Erzsébet-tábor a reneszánsz jegyében

Ezen a nyáron is lehetőség nyílt arra, hogy az Erzsébet -program keretében tábort szervezzünk tanulóinknak. Erre a reneszánsz jegyében megvalósított tematikus hétre július első hetében került sor az iskolánkban.

A 60 fő táborozó részére az összetartozás jeleként Erzsébet-tábor logóval ellátott pólót készíttettünk. Igyekeztünk olyan programokkal teleszőtt ötnapos nyári kikapcsolódást összeállítani, amely által tudásban és élményekben is gyarapodhattak.

Az első napon lehetőséget biztosítottunk az alkotásra. Csoportokban tevékenykedtek a gyerekek az állomásokon. Saját pajzsot és kardot készítettek maguknak, medált gyártottak pixelekből, pudingos kekszet gyúrtak, formáztak, majd meg is sütötték azokat, és betekintést nyertek a nemezelés technikájába a nemezlabdák előállítása által. A hét további napjait külső helyszíneken töltöttük. A keddi napon Békéscsabára, a Munkácsy Mihály Múzeumba látogattunk el. Szerdán a Gyulai várban voltunk, ahol a solymászbemutató varázsolt el bennünket. Csütörtökön Szanazugba kerékpáros túrát tettünk, közben gyakorolhatták a közlekedés szabályait is a gyerekek. Pénteken Vésztő-Mágorra utaztunk, itt a régészek munkájával ismerkedtünk meg.

A tábor minden napján sportolhattak a táborozók. Az első nap délutánján az Adj, király, katonát! c. népi játékot játszottuk. Az utolsó nap délutánján lovagolni tanultak. Kétszer került sor fürdőzésre. A békéscsabai Árpád fürdőben az úszni tudók úszótechnikájukat csiszolták és csúszdázásra nyílt lehetőségük, a többiek ismerkedtek a vízzel, úszni tanultak. A Körös kellemes vizében játszhattak és homokvárat is építhettek. A Sámson várához gyalog sétán vettünk részt, ahol a friss levegőn az erdei út szépségében gyönyörködhettünk. Gyulán a vár árnyékos fái alatt íjászkodást tanultak a gyerekek.

Minden nap alkalmat biztosítottunk arra is, hogy szabadon futballozzanak, tollaslabdázzanak, pingpongozzanak, rollerezzenek, fogócskázzanak az iskola udvarán, és hintázzanak a ligeti játszótéren.

Jó hangulatban telt el a hét, mindenki jól érezte magát. A tartalmas programoknak köszönhetően sok új és kellemes élménnyel gazdagodtak a táborozóink.

Köszönjük az egész heti segítséget a táborozó gyerekek nevében is Baku Zoltán szociális segítőnek, az iskola dolgozóinak, a konyha dolgozóinak, a polgárőröknek és a szülőknek.

Köszönjük a táboroztatásban résztvevő kollégák Illik Józsefné (táborvezető), Bólya Mónika, Karádi Éva, Kiss Rózsa, Péliné Eszenyi Hajnalka, Szabóné Bönde Mária munkáját.

 

                                                                                     Karádi Éva