EGY HÉT A KULTÚRA JEGYÉBEN

A Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár a Magyar Kultúra Napja alkalmából, 2018. január 22-26-ig egyhetes programsorozatot rendezett, „Barangolás a Magyar Kultúra Kincsestárában” címmel. Az intézmény dolgozói sok érdekes programmal várták a gyerekeket, ifjakat és felnőtteket egyaránt.

Január 22-én, hétfőn nyílt meg az Oláh Andor munkásságát bemutató kiállítás. A kiállítás során betekintést nyerhettünk a „Kamillás doktor” életrajzába, megjelent műveibe, megismerkedhettünk jó néhány gyógynövénnyel és azok hatásaival.

Január 23-án délután az alsós mesemondók vehették birtokukba a Könyvtárt. A versenyen a gyerekek szabadon választott mesékkel indultak. Kellemes élmény volt ennyi mesét szerető és mesélni szépen tudó gyermeket együtt látni.

Szerdán a Dobozi Általános Iskola tanulóinak színes előadásait láthattuk „Tehetségeink a színpadon” címmel. A színpadon fellépő diákok mesékkel, versekkel, énekkel, hangszeres játékkal, szép dallamokkal és ritmusos, pattogós tánclépésekkel ejtették rabul a közönséget. A felkészítő pedagógusok kitartó munkájának, a szülők támogatásának köszönhetően a műsor végén szinte kicsinek bizonyult a nagyszínpad a sok ifjú reménységnek. Zsigmond Károly intézményvezető és Köves Mihály polgármester úr elismerő szavaik kíséretében emléklapokat adtak át mindazoknak, akik szorgalmukkal és kitartó munkájukkal kiérdemelték azokat. Zsigmond Károly intézményvezető azt is elmondta, milyen jó volt látni az arcokon a csillogó tekinteteket, a lelkesedést. Kifejezte reményét, hogy jövőre még többen kedvet kapnak, hogy megmutassák tehetségüket.

Január 22-én, a magyar kultúra napján idén negyedik alkalommal szavalt együtt a nemzet. Ennek ünnepélyes pillanatát idézték fel közösen a jelenlévők, amikor befejezésül elszavalták a Himnuszt!

A magyar kultúra napja tiszteletére rajzversenyt is hirdettek a szervezők a Dobozi Általános Iskola diákjai számára.  A gyerekek 5 közismert magyar remekműhöz készíthettek illusztrációt. Sokakat megmozgatott a feladat, közülük a legjobb 35 rajzot kiállították a Közösségi Házban.

A hét zárásaként rendezték meg a Helytörténeti vetélkedőt, ahol érdekes, játékos feladatok várták a jelentkező 13 csapatot. Iskolánkat két diákcsapat és a pedagógusok csapata képviselte.

Jól sikerült hetet zárhattak a szervezők, ezúton is köszönjük a változatos programokat.

 

Illik Józsefné