CSAK KÉRNI KELL

Tantestületünkben szállóigévé vált a következő mondat: csak kérni kell!  Többször megtapasztaltuk már, hogy aki kér, az kap. Idén hatodik alkalommal kértük a szülőket, intézményeket, ismerősöket, barátokat, hogy álljanak mellénk egy jó ügy érdekében. Az eddigi Jótékonysági estek bevételéből valósulhatott meg iskolánk parkosítása (dísznövények, virágtartók, fák, kerti padok), dallamcsengője, sportudvara, digitális naplója. Az idei bevételből a hátsó udvaron szeretnénk játszóteret építeni. Szerencsére csaknem kétszázan gondolták úgy, hogy támogatják elképzeléseinket.

„Az iskolában van tenni és élni akarás. Az iskola minden dolgozójára lehet számítani az ünnepségeken, rendezvényeken, a pedagógusok a gyerekeket színvonalas műsorokra készítik fel melyet ezúttal is szeretnék megköszönni. Elképzelhetetlen egy település közössége jól működő iskola nélkül. Mi szerencsések vagyunk, mert az iskola jól működik. Ahol ilyen közösségek működnek, ahol ilyen emberek élnek, ahol ennyien képesek együttműködni a közös célokért, a falu fejlődéséért ott jó élni, jó együtt dolgozni.” – mondta köszöntő beszédében Köves Mihály polgármester.  

Zsigmond Károly intézményvezető a Dobozi Iskoláért Egyesület nevében köszöntötte a jelenlévőket: „Örömmel tapaszaljuk évről évre, hogy van létjogosultsága a rendezvénynek. Öröm számunkra, hogy a kitűzött céljainkat, melyek elsősorban a gyerekek érdekeit szolgálják, minden évben segítik támogatók, intézmények, civil szervezetek, valamint a szülők!” Hálánkat dalban és tánccal mondtunk el. S mivel az elmúlt években az eső állandó kísérője volt rendezvényünknek, idén elébe mentünk a dolgoknak, ezért esernyővel a kézben jártunk esőtáncot. (Emiatt vagy sem, csak az égiek tudják, másnap olyan volt, mintha dézsából öntötték volna.)

Csak kérni kell. Kértünk, kaptunk, köszönjük! Köszönjük a támogatást, jó szót, együttműködést, felajánlásokat!  Ahol csak lehet, viszonozzuk; jövőre pedig ismét mindenkit szeretettel várunk!