„Biztonságban vagyok” rajzpályázat

Biztonságban vagyok”… címmel pályázatot hirdetett a Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Dobozi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat a Dobozi Általános Iskola tanulói részére. A két szervezet együttműködését mutatja, hogy immár harmadik alkalommal írtak ki a gyermekek részére rajzpályázatot. 

Olyan pályaművek elkészítését várták, amely bemutatja a gyermekek otthon, illetve iskolában töltött idejét, hozzátartozókhoz, társaikhoz fűződő viszonyát biztonságérzetét.

A két korcsoportban (alsó és felső tagozat) meghirdetett pályázatra 98 pályamű érkezett, szebbnél, szebb rajzokkal neveztek a gyerekek. Külön öröm, hogy a tavalyi pályázaton elindult 76 gyermeknél lényegesen többen kaptak kedvet a rajzolásra, festésre. A zsűri (nemzetiségi önkormányzat elnöke, iskolai szociális segítő, bűnmegelőzési főelőadó, iskolai munkaközösség vezető) összesen 8 diák munkáját értékelte tanszervásárlási utalvánnyal, 3-3 helyezés és 1-1 különdíj került kiosztásra. A nemzetiségi önkormányzat nem csak a nyerteseket jutalmazta, minden rajzoló gyermek 1-1 tábla csokival térhetett haza. Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

Tanszervásárlási utalványt nyert gyermekek:

  1. Korcsoport (I-IV.évf.)
    1. helyezett: Czékus Alexa 3/a.
    2. helyezett: Mezei Tünde 1/a
    3. helyezett: Köteles Bettina Boglárka 4/b

       Különdíj: Köteles Tamás 3/a

  1. Korcsoport (V-VIII.évf.)
    1. helyezett: Czinanó László 6/a
    2. helyezett: Egeresi Alexander 5/a
    3. helyezett: Almási Dzsenifer 8/a

                                         Különdíj: Papp Nikolett 7/a

Baku Zoltán