TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár ötödik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Iskolánk is rendszeresen részt vesz ebben a munkában.  Célunk nem csak az eldobált szemét összeszedése, az illegális hulladéklerakók felszámolása, hanem a társadalmi szemléletformálás, a környezet iránti érzékenység erősítése iskolánk tanulóiban. A fentieken kívül az önkéntességet, az önkéntes tevékenységet népszerűsítő, és közösségépítő szerepe is van.

A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre, és amelynek keretében idén szintén májusban szedik a szemetet egyszerre, egy hétvégén Európa polgárai, összesen 27 európai uniós, és öt, a közösségen kívüli országban.

Az Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű programban a becsült adatok szerint több mint 170 ezren dolgoztak; az önkéntesek 1590 helyszínen csaknem 1,5 milliárd forint értékű munkát végeztek el. Rekordmennyiségű, mintegy 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a péntektől vasárnap délutánig tartó országos TeSzedd! akcióban - közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) vasárnap közleményben az MTI-vel.

Nemcsak országos szinten, hanem iskolai szinten is sikeres akciót tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a tanulók, pedagógusok és iskolai dolgozók segítségét, munkáját. Jövőre is számítunk rájuk.