Pályaorientációs nap az iskolában

Pályaorientációs, szakmai napot tartott a Dobozi Általános Iskola. 2018. december 15-én a felsős tanulók egy része a békéscsabai kolbászfaluba látogatott el, ahol a saját kezükkel tapasztalhatták meg a kolbászgyúrás szépségeit. A „Ki mit főzött, egye meg!” elv alapján, a jól végzett munka jutalma a saját maguk által készített kolbász volt, hisz azt helyben megsütötték és tálalták.

Azok a tanulók, akik Dobozon maradtak, először az egyik helyi pékségbe látogattak el. Megismerkedtek a kenyérkészítés folyamatával, gépekkel, majd projektmunka keretében mutatták be, mit tudtak meg az adott szakmáról: cégért terveztek, fogalmazást írtak.

Ezt követően a helyi hentes üzlet mindennapjaiba nyertek bepillantást a tanulók. A látogatás során minden kérdésükre választ kaptak, az üzlet teljes területét feltérképezték, megismerkedtek az egyes részek funkciójával, majd a kóstolót követően búcsúztak.

A délelőtt során Szabados Kristóf tanár úr megmutatta, milyen eszközökkel és hogyan végzi a hangosító, a hangmérnök a munkáját. Az erősítő, a mikrofon, a keverőpult vonzónak bizonyult.

Nagy Anita által a hímzés szépségeivel is megismerkedtek a résztvevők. Kiderült: évek kitartó munkájára és szorgalomra van szükség egy-egy gyönyörű darab elkészítéséhez.

Számtalan szakmával találkoztak testközelből a tanulók, tartalmasan telt a délelőtt. Minden résztvevőnek hálásan köszönjük, hogy támogatták a Dobozi Általános Iskola pályaorientációs napját!