Negyedik helyezett a Dobozi Általános Iskola

 


Ebben az évben május 31-én a Kihívás napján rendeztük meg a gyermek és sportnapunkat, azzal a szándékkal, hogy minél több mozgástevékenységgel tudjunk részt venni a kihíváson. A törekvésünk sikerrel járt, ugyanis a benevezett 199 oktatási intézmény közül a 4. helyen végeztünk. Ez a sikeres nap a reggeli tornával indult, ahol a társintézmények dolgozói lelkesen mozogtak velünk. A délelőtt a gyermekek főszereplésével zajlott, olyannyira, hogy az ügyességi vetélkedőre maguk a felsős osztályok találtak ki feladatokat az idei év választott témájával, az ételekkel kapcsolatban. A csapatok elnevezése is igazodott ehhez, igazán leleményes, furfangos szójátékok is születtek. A menetlevelek szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak az iskola folyosóján a mai napig.  Már szinte hagyomány, hogy az elballagott „öreg” diákjaink visszajárnak hozzánk, szívesen segítenek az adódó feladatok elvégzésében, jól érzik magukat közöttünk. Köszönjük Molnár Petrának, Molnár Nórinak, Megyeri Edinának és Czinanó Barbinak a segítséget! A gyerekeink örömét ugrálóvárral és kutyás bemutatóval sikerült fokozni. A gyereknapi ajándék egyik része az örök népszerű hamburger ebéd volt. Az önkormányzat gondoskodott ismét arról, hogy kinn, a szabad levegőn kulturált körülmények között fogyaszthassuk el. Az ajándék többi része pedig az eredményhirdetés során kiosztott ajándékok sokasága volt a csapatverseny helyezettjeinek.

  1. hely: Séfek csapata
  2. hely: LeCSÓKolbász csapata
  3. hely: Pick csapat

Az esemény megálmodója és levezénylője Kádárné Anita tanító nő, a diákönkormányzatunk segítő pedagógusa.
Egy kis pihenő után a kihívást folytatva a kézilabda illetve focibajnokságba neveztek a felsős osztályok, a kisebbek pedig akadálypályát teljesítettek. Ezt az eseményt minden évben izgatott várakozás és felkészülés előzi meg.
/Szervezője Turákné Szente Adél és Debreceni Hajnalka./
Természetesen az aranyérmekért és a vándor kupáért megy a küzdelem.
Az idei év aranyérmesei kézilabda: 8. b osztály
vándorkupa őrzője a 6. osztály
Foci aranyérmesek: 8. b osztály
Vándorkupát a 5. évgfolyam  őrzi
Az alsó tagozatosok csapatai közül a „Falevelek” nyakába került aranyérem.
A kihívás sorozat a szivacskézilabda csapatunk bemutatkozásával folytatódott. Ez a kis lelkes csapat képviseli iskolánkat a Sulikézi fesztiválon.
Turákné Adél tanárnő szárnyai alatt növekedve.
És ha már kihívás, legyen igazi! A nyolcadikos lányok kihívást intéztek a pedagógus karunk ellen, kézilabdás tehetségünket kérdőjelezve. Egy rendkívül barátságos és jó tanár-diák kapcsolatot tükröző mérkőzésen vehettünk részt.
A felsorolást is soknak érzem, de itt még nem ért véget a mozgássorozat. Dobozon a Kihívás napja nem múlhat el falufutás nélkül, melyet Zsigmond Károly iskolánk igazgatója hívott életre, és annak rendszeres szervezője is. A kisorsolt ajándékok az önkormányzat felajánlásai.
Ez az egész napos mozgássorozat tehát igazi kihívás volt, sok munkával, fáradtsággal, és mindenekelőtt örömtől ragyogó gyermekarcokkal. A 4. helyre volt elég…