A MI KARÁCSONYUNK

Az idei évet ismét diákvárossal zárták az iskola felsős tanulói. A nyolcadikosok - osztályfőnökeikkel: Balogh Lászlóné Lívia tanár nénivel és Szatmári Istvánné Terike tanár nénivel – december utolsó tanítási napján tíz helyszínen várták a résztvevőket.  Akadálypálya, FIFA terem, játékterem, táncterem, jósda, karaoke, a nyugalom szigete masszázzsal és teával, mozi és szépségszalon volt a kínálat. Aki mindenhol teljesítette a feladatot, muffint kapott ajándékba. Jókedvűen és különlegesen telt ez a délelőtt. Köszönjük a szervezőknek, a résztvevőknek és nem utolsó sorban az anyukáknak, akik a finom jutalomról gondoskodtak!

Tartogatott még meglepetést ez a nap! A DÖK segítő tanára, Balog Mária tanár néni irányította a cipősdoboz akciót, melynek során osztályonként két tanuló talált ajándékot az iskola karácsonyfája alatt. Marika tanár néni megköszönte a támogatók segítségét, és elmondta, hogy a megmaradt tárgyakat, ruhákat eljuttatja a családsegítő szolgálatnak. Zsigmond Károly, iskolánk intézményvezetője úgy fogalmazott: a gyerekek csillogó szeme a bizonyítéka annak, hogy van létjogosultsága ennek a kezdeményezésnek.

Miután fellobbant a negyedik adventi gyertya lángja is, a nyolcadikos tanulók karácsonyi műsora várt ránk a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtárban. Köves Mihály polgármester ünnepi beszédét, jókívánságait követően - Békési Zoltán narrációjával és Pribojszki Péter főszereplésével - Pánov bácsi megható történetén keresztül jutott el hozzánk a karácsony üzenete. Balogh Lászlóné Lívia tanár néni és Szatmári Istvánné Terike tanár néni mesebeli díszlet közé helyezte a megindító történetet. Ezúton mondanak köszönetet Sztojka Józsefnek, aki nagyban segítette munkájukat.

A Dobozi Általános Iskola kórusa Kiss Rózsa tanár néni vezetésével, Illik Józsefné Margó tanító néni közreműködésével és segítségével színesítette az előadást. A dalok különleges kíséretet kaptak, Rózsa tanár néni több hangszeren is varázsolt aznap este és nagy örömünkre ismét hallottuk Sztojka Máté hegedűjátékát.

Az ünnep jelképe az eget a földdel létraként összekötő karácsonyfa, ami minket összeköt, hisz közösen díszítettük, ékesítettük. Miután teljes fényében pompázott, az ajándékok is eljutottak a gyerekekhez. A gyümölcsöt és édességet tartalmazó ajándékcsomagot iskolánk minden tanulója örömmel vette át. Szemmel láthatóan jó ajándéknak bizonyult a banán és a narancs, hiszen többen azonnal elfogyasztották. Köszönjük Doboz Nagyközség Önkormányzatának támogatását!

Az ünnepnapok azóta véget értek, a karácsonyi fények is kihunytak, de reméljük, a karácsony üzenete még sokáig velünk marad!