Megyei fordulóban a helyesírók

A versenyek sorában igen rangos helyet foglal el a több évtizedes múltra visszatekintő, hagyományokkal rendelkező, Simonyi Zsigmondról elnevezett helyesírási verseny, mely több fordulón keresztül keresi a Kárpát-medence legjobb helyesíróit. A 2017/18-as tanév versenyébe iskolánk is bekapcsolódott.

A XXI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny meghirdetője Magyar Nyelvtudományi Társaság, szakmai partnerei pedig többek között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a regionális pedagógiai szolgáltatók.

A verseny célja: anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének az erősítése, valamint a továbbtanuláshoz, az informatikai eszközök használatához, a munkavégzéshez szükséges helyesírási kompetencia mérése, fejlesztése.

 Az eredményeik alapján az iskolai fordulóból Brád Tamara és Békési Zoltán jutott tovább a megyei fordulóra, melyet 2018. március 3-án rendeztek országszerte. A Békés megyei diákok Békéscsabán, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában oldották meg a feladatsort.

Eredmény március végén várható.