Kihívás a sport

Az idei sportnapunkat a Kihívás napjára terveztük. A „tanintézmények” kategóriában neveztünk erre, a hazánkban 1991 óta megrendezett országos programsorozatra. A cél, hogy minél több 15 perces sporttevékenységet végezzünk ezen a napon. A kihívást reggeli tornával kezdtük, amin részt vettek a partner intézményeink munkatársai is, ezzel növelve az aktivitásunkat. A délelőtt akadályversennyel folytatódott az alsó tagozatosoknak, foci és kézilabda bajnoksággal a felsősöknek.  A gyerekek minden évben lelkesen készülnek az osztályok közötti küzdelemre, nem véletlenül, hiszen a legjobbak nyakába aranyérem kerül.  Az idei évben az alsós tanulók vegyes csapatokban küzdöttek, szintén az éremért. Természetesen a második és harmadik helyezett csapatok sem maradtak nyeremény nélkül, sőt egy kis harapnivaló minden tanulónknak jutott, a DÖK jóvoltából.

A Kihívásnapi program záró próbája a Falufutás volt, ahol a legjobbak szintén éremmel gazdagodtak, illetve több sportszer talált szerencsés gazdájára. Köszönet Doboz Nagyközség Önkormányzatának, hogy biztosította a anyagi forrást a kisorsolt sportszerekhez.
A célt elértük, a nap sportolással telt, emelkedtek a pulzusszámok, épültek az izmok, esély adtunk az egészségnek. Eleget tettünk a „Kihívásnak”!