Könyvek, tea, robotok

A Dobozi Általános Iskola osztályai visszajáró vendégei a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtárnak. Számtalan színes program csalogatja tanítványainkat a könyvek közé, ahol egy-két kötet hétről hétre gazdára talál, olvasóvá szelídít. A könyvtár munkatársai pedig elképesztő érzékenységgel irányítják, terelgetik ezt a folyamatot.

A 6. a és 6. b osztály október utolsó péntekén – a könyvek óvó ölelésében - Oláh Andor nyomába eredt. Óréné Erzsikétől megtudtuk többek között, hogy hogyan őrizhetjük meg egészségünket, hogyan méregteleníthetünk, milyen gyógynövényekből áll Oláh Andor teakeveréke. A mindennapokban is hasznosítható útravalót kaptunk, hálásan köszönjük!

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár adott otthont a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnázium és Kollégium diákjai által megalkotott LEGO robotok bemutatójának. A 6. a osztály először tájékoztatást kapott az elméleti háttérről, majd a gyakorlatban is kipróbálhatták, hogyan lehet irányítani egy saját készítésű robotot. Köszönjük az élményt!