Felsős egészségügyi vetélkedő

Korábban már beszámoltunk az alsósok – novemberben megrendezett – egészségügyi vetélkedőjéről; így most a felsősök versenyével folytatjuk.   

Tekintettel arra, hogy a vetélkedő még novemberben – a sütőtök fő szezonjában – zajlott, a szervezők minden feladatot a tök köré szerveztek, hogy népszerűsítsék ezt a vitaminban és ásványi anyagokban igen gazdag zöldséget, melynek kedvező élettani hatásai már régóta ismertek. A „tök jó” délutánról Asztalos Anikó 8. a osztályos tanuló írt beszámolót:

„A Dobozi Általános Iskolában 2019. november 21-én rendezték meg a „Tökéletlenkedő tök” elnevezésű egészségügyi vetélkedőt, melyen a felsős osztályok háromtagú csapatai vettek részt. A versenyt háromtagú zsűri felügyelte, melynek tagjai: Balogh Lászlóné Lívia tanárnő, Szatmári Istváné Terike tanárnő és Szabóné Bönde Mária. A verseny fő szervezője Lívia tanárnő és a 6. a osztály volt. Iskolánkra a családias hangulat jellemző, így volt ez a versenyen is: 24-en töltöttünk el együtt egy kellemes délutánt. Első feladatként egy szöveget hallgattunk meg a tökről, mellyel kapcsolatban 10 kérdést tettek fel. Ezt követően a szókeresőben tökfajták neveit kellett megtalálni, összesen hetet. Az igazat megvallva, a keresztrejtvény még minket nyolcadikosokat is elgondolkodtatott, a totó pedig elmaradhatatlan egy ilyen vetélkedőn. Ahogy egymást követték a feladatok és telt-múlt az idő, mindenki egyre jobban érezte magát. Ez talán a tökgurításnak is köszönhető! Ez a feladat lett az egyik kedvenc: meghatározott hosszon szlalomban kellett gurítani a tököt. A feladatok sorát a képkirakó zárta. A verseny végeredménye: I. 8. a II. 6. a III. 8. b IV. 7. a V. 5. a VI. 7. b VII. 5. b

Nagyon szépen köszönjük, hogy megrendezték, megszervezték ezt a csütörTÖK délutáni TÖKéletlenkedő vetélkedőt”

A versenynek nemcsak a résztvevők voltak nyertesei, hanem a pedagógusok, az iskola is, hiszen az egyik feladat kapcsán fel kellett sorolni, hogy a diákok szerint mi az, ami tök jó az iskolánkban. Örömmel láttuk, hogy megteltek a lapok. Kedves Diákok! Hálásak vagyunk minden mondatért! Örülünk, hogy örülTÖK!