A Fülemüle Kórus minősítése

2018 április 24-én, egy szép keddi napon, az énekkar tagjai (40 tanuló), Margó néni, Gyuri bácsi, Rózsa néni és támogató szülők elindultak Békéscsabára. Ott, a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezett Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyen megmérettetésre kerültek. A koncerten 18 kórus (közel 700 diák), 2 koncerten mérte össze tudását. A verseny egy nagy közös énekléssel kezdődött, majd egymást meghallgatva következtek a kórusok. Minden fellépő 8-15 percet énekelt. A zsűriben 3 személy foglalt helyett, akik mindannyian országosan elismert zenepedagógusok, és ma is aktívan tanítanak: dr. Dohány Gabriella (Szeged, Tömörkény István Művészeti Gimnázium), Jámbor Zsolt (Kecskemét, Cantus Nobilis Kórus vezetője, Kodály-díjas karnagy) és Almainé Szabó Gabriella (Szolnok, Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium).

A koncerten a Dobozi Általános Iskola Fülemüle Kórusa, „B”kategóriában BRONZ minősítést szerzett.

Szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, hogy minden diákunknak lehetővé tették a fellépésen való megjelenést. Köszönöm kollégáimnak és az iskola vezetésének, hogy teret engednek ennek a műfajnak.

Külön köszönöm a Konyha vezetőjének, Szigetiné Mező Natasának, figyelmességét, hogy bőséges elemózsiával látott el minden tanulót és minket nevelőket is.

Köszönöm tanítványaimnak, hogy megajándékoznak tehetségükkel! Gratulálok az elért eredményhez!

Kiss Rózsa, kórusvezető