FÜLEMÜLE KÓRUS BEMUTATKOZÓ KONCERTJE

Kiss Rózsa tanárnő ének-zene tanárként és kórusvezetőként az idei tanévben kezdte meg munkáját a Dobozi Általános Iskolában. Tantárgya és a zene iránti szeretete, elkötelezettsége példaértékű. Illik Józsefné tanítónővel közösen készítették és nyújtották be a Nemzeti Kulturális Alaphoz azt a nyertes pályázatot, mely 250 ezer Ft értékben támogatja iskolánk kórusának munkáját.

„Iskolánkban évek óta színesíti a Fülemüle Tanoda műsorait a gyermekek éneke. Ebben a tanévben a dalos ajkú tanulókból megalakult a Fülemüle Kórus. A feladat, hogy rendszeresen járjanak a diákok kóruspróbára, nem volt egyszerű, mert nemcsak egy-egy műsor erejéig kellett kitartaniuk. A rendszeres munkában a hangok egymáshoz csiszolódtak, sokat fejlődtek. Elkezdtünk a többszólamú énekléssel megbarátkozni, mely nem volt könnyű feladat. Kánonokat és kétszólamú műveket ismertünk meg. A gitár kíséret mellett, a zongora kísérettel való énekléssel is megpróbálkoztunk.”  - mesélte Kiss Rózsa tanárnő, aki tanítványaival március 26-án bemutatkozó koncertre várta az érdeklődőket.

A koncert első felében a műsorokban eddig elhangzott dalokból szemezgettek, a koncert második részében versenyprogramjukat mutatták be, mellyel az országos minősítőre készülnek. A minősítő hangverseny április 24-én, a Csabagyöngye Kulturális Központban lesz.

A minősítő hangversenyen a kórusoknak sok tekintetben kell megmutatniuk tudásukat, így hallhatunk majd tőlük kánont, gregorián himnuszt, népdalcsokrot is.

A bemutatkozó koncerten közreműködött Farkas András, a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongoratanára és korrepetitora, továbbá Komlósi György (gitár) és Nyul Zoltán Bence (vers). A szólót éneklő Vágási Adriennt hallva igazolódik az állítás: a zenének, a dalnak óriási ereje van!

A kórus méltán kapott vastapsot, további sok sikert kívánunk tanítványainknak, kollégáinknak!