Dobozi Advent - Az első gyertya

Advent első vasárnapja idén Szent András havának utolsó napja volt, így az első gyertya ezúttal november 30-án lobbant lángra. Az eseményen Zsigmond Károly, a Dobozi Általános Iskola intézményvezetője, valamint a Dobozi Iskoláért Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket:


További képek a galériában...

„Az ország bármely részén járunk, azt halljuk, tapasztaljuk, hogy a települések lakói közös programokkal várják Jézus születésének ünnepét, a karácsonyt. Miért lenne ez másképp Dobozon is? Három éve elterveztük, megvalósítottuk és ma már negyedik alkalommal kezdjük meg a dobozi adventi ünnepségsorozatot. Ma is és az elkövetkezendő hétvégeken lehetőséget teremtünk arra, hogy közösen ünnepeljünk. Örömmel tapasztaltuk és tapasztaljuk, hogy erre van is igény. Köszönöm minden közreműködőnek, hogy a mai estén feldíszített karácsonyfával, jászollal, forralt borral, sült almával várhattunk minden érdeklődőt.

Kívánom, hogy a mai est illatai, ízei, fényei, hangulata kísérjen végig mindenkit a várakozás ideje alatt, és karácsonykor tapasztalja meg a csodát.

Mert, ahogy Márai Sándor mondja: „Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

Zsigmond Károly ünnepi köszöntőjét követően Köves Mihály polgármester és Szabó László képviselő gyújtotta meg az első adventi gyertyát, ezzel egy időben a karácsonyfa fényei is kigyúltak. Az ünnepi hangulatot Hevesi Imre koncertje tette még emlékezetesebbé.

 

A rendezvény fő támogatója Doboz Nagyközség Önkormányzata, további támogatók: Diákönkormányzat, Dobozi Általános Iskola, Dobozi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, Dobozi Iskoláért Egyesület.