Doboz ifjú tehetsége

Iskolánk tanulója, Nyul Zoltán Bence az oktatási intézményben nyújtott kiemelkedő tanulmányi munkájáért és közösségi tevékenységéért, kimagasló színházi alakításáért, mellyel hozzájárult Doboz Nagyközség jó hírnevének öregbítéséhez, Doboz Nagyközség Ifjúsági Díját vehette át október 20-án Köves Mihály polgármestertől.  

Nyul  Zoltán Bence a Dobozi Általános Iskola 7.a osztályába jár.

Óvodás kora óta szereti a verseket, meséket, dalokat. Az óvodában kezdett foglalkozni a néptánccal is, mellyel szép sikereket ért el, ám sajnos időhiány miatt ezt nem folytatta.

Mivel imád focizni, a néptáncot ötödikes korában futballra cserélte; felvették a Békéscsabai Labdarúgó Akadémiába, melyet egy tanévet keresztül látogatott. A futball szeretete tehetséggel és kitartással is párosult, ám ezt a tevékenységet egy újabb szerelem, a színpad, a színészet váltotta fel. 2017-ben ugyanis a békéscsabai Jókai Színház rendezője Róbert Gida szerepére őt választotta ki a 25 jelentkezőből. Bence így párhuzamosan járt a színházba és az iskolába. Az első színpadi munka újabbat eredményezett: a My fair Lady című darabban táncol és énekel; illetve hangja már egy hangoskönyvben is hallható. Mindemellett továbbra remekül teljesít az iskolában, ahol az ünnepségek állandó résztvevője, szereplője; vers- és prózamondással, énekléssel és tánccal segíti az iskola munkáját. Emlékezetes, felemelő pillanat volt, amikor Petőfiként a Nemzeti dalt énekelte az ünneplő közönség előtt. Sikerei és tehetsége nem szállt a fejébe. A hétköznapokon ugyanaz a kedves, helyes fiú, mint eddig.

Bence a díjat a következő szavakkal köszönte meg: „Köszönöm a jelölést és a lehetőséget, nagy megtiszteltetés, hogy Doboz Ifjú Tehetségei közé tartozhatok. Remélem, a jövőben meg tudom hálálni a belém fektetett bizalmat.”

Nagyon büszkék vagyunk Bencére, és további sok sikert, eredményes, boldog életet kívánunk neki!