A csoda benned van mesemondó Füzesgyarmaton

„A csoda benned van” kedves Reni, kedves Bence…

A füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola meghívására vettünk részt a 11. alkalommal megrendezésre kerülő „Sárréti kis mesemondó” területi versenyen, 2016, április 15-én.
A kedves fogadtatás, ünnepélyes megnyitó után rögtön kezdetét vette a verseny, melyen kilenc település tehetséges mesemondói versengtek a megtisztelő cím elnyeréséért. Ott volt: Bucsa, Biharnagybajom, Dévaványa, Doboz, Kertészsziget, Sárrétudvari, Szeghalom, Vésztő.

A Dobozi Általános Iskolát négy ügyes alsós diák képviselte.    

Tóth Renáta, 1.a. osztály, felkészítő pedagógus: Tóthné Székely Ildikó
Dalmadi Rebeka, 2 . osztály, felkészítő pedagógus: Debreceni Hajnalka
Kiss Réka, 3.b. osztály,  felkészítő pedagógus: Illik Józsefné
Nyul Zoltán Bence, 4.a. osztály, felkészítő pedagógus:Kádár Ádámné

Hatalmas élmény volt ebben a mesefolyamban ülni, hallgatni. S bár a verseny kezdetekor nagy volt az izgalom, hamar érzékelni lehetett, hogyan oldódnak fel, hallgatva egymás meséjét, előadását a gyerekek.
„Nagyon erős volt a mezőny!” Ezt sokszor halljuk a zsűri szájából, de itt, most, valahogyan nagyon is igaz volt! Eredményhirdetésre várva, a feszültség oldására, a házigazda iskola tanulóinak színvonalas műsorát nézhettük meg.  Ízelítőt kaptunk abból a színvonalas munkából, ami ott zajlik. A versenyző gyerekek és a kísérőtanárok egyaránt élvezték a jó hangulatú produkciókat.
No, aztán eljött a mindenki által várt pillanat, az eredményhirdetés.
Az elsősök között, Tóth Renáta bizonyult a jobbak között is a legjobbnak! Így ő hozta el az első helyezést. Szívből gratulálok neki és köszönöm a szülői segítséget, amit otthon kapott.
A negyedikesek mezőnyében Nyúl Zoltán Bence a nagyszerű második helyezést érte el, amihez ezúton is gratulálok és köszönjük a szülőknek, hogy ide is elkísérték.
Az izgalmas díjátadón a sikeres szereplésért a gyerekek ajándékot, emléklapot, és akik helyezést értek el, könyvjutalmat is kaptak.
Köszönjük a kedves vendéglátást és gratulálunk minden fellépett mesemondó gyermeknek és helyezetteknek, valamint felkészítő tanár társaimnak!

Lejegyezte: Tóthné Székely Ildikó
pedagógus