Bolyai Matematika Csapatversenyen

 A Dobozi Általános Iskola idén is részt vett a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Ezt a megyei szintű versenyt 2015. október 16-án rendezték meg a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában. A rengeteg gyerek között dobozi gyerekek is rátermettségükkel, szorgalmukkal bizonyították számunkra és a megye iskolái számára a biztos tudásukat, csapatszellemüket. E kettő segítette őket az eredményükhöz, hiszen a több mint 40 csapatból 5. helyezést értek el!

    Ezen a színvonalas versenyen 4 fős csapatok vehetnek részt, s együtt oldják meg a nehezebbnél nehezebb feladatokat. A csapatmunka fontossága megmutatkozik, hiszen a gyerekek egymást kiegészítve, segítve, egy szellemiséggel érik el céljaikat. A versenyen szükség van a logikus gondolkodásra, gyorsaságra, sokrétű matematikai tudásra.  Ezek a tanulók - Molnár Petra, Molnár Nóra, Lakatos Bettina és Vágási Viktória – képességük és gyakorlatuk révén mindezek birtokában vannak.

Már 3 éve foglalkozok velük, minden évben sikereket érnek el a matematika terén. Büszkeséggel tölt el, hogy idén magasabb eredményhez jutottunk, s ez által kimondhatom, bármelyik iskolából is jelentkezik egy tanuló, ugyanolyan esélyt kaphat a győzelemre, mint a többi. Én ezen dolgozom kollégáimmal a Dobozi Általános Iskolában, hogy minél több tehetséges gyermeket juttassunk el hasonló szintre,s megmutassuk, minden gyermekben ott van a tehetség, csak fel kell ismerni.

 A csapatnak ezúton is gratulálok és kívánom, hogy a középiskolai években is hasonló sikereket érjenek el!