Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny

 

Az idei Bolyai Matematika Csapatversenyen szép számmal képviselték gyermekeink  a Dobozi Általános Iskolát .

2016. október 14-én már nem csak felső- de alsótagozatos diákjaik is részt vettek ezen a nagyon rangos eseményen.Ez a verseny a 4 fős csapatok összedolgozásán alapul, mennyire képesek együtt gondoolkodni, feladatokat megoldani.Megyei szintű versenyekre csak a legkiválóbb tanulóinkat nevezzük be, hiszen fontos, hogy nem csak a matematikai tudás, de a logikus gondolkodás, a matematika iránti kíváncsiság, érdeklődés is szerepet kapjon.Idén a 3. osztályosok közül ilyen tanuló Bozó Lilla, Makula Alex, Pápai Emese,Kovács Petra (felkészítőjük Debreceni Hajnalka), a 4. osztályos kategóriában Czegle Bendegúz,Balogh Boglárka,Szűcs Hajnalka és Danczik András volt (felkészítőjük Váradi Edit).

Alsósaink meglehetősen jól teljesítettek, nem beszélve arról, hogy először voltak itt versenyezni, 36. és 17. helyen végeztek a 48 versenyző csapat közül.

A felsősöket idén Vágási Viktória, Tobai Ákos, Kovács István és Szabó Balázs képviselte. Ők a 16. helyezést érték el 40 csapatból! Többéves munkánknak köszönhető

ez nagyon szép eredmény. Ezúton is szívből gratulálok minden résztvevő gyermeknek, és remélem legközelebbi versenyeken is hasonló eredményeket érnek el, s minél többen öregbítik iskolánk hírnevét!

 

Vágnerné Lipták Zsuzsanna