Biztonságos közlekedés gyermekszemmel

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a hagyományos, „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. Iskolánkból 61 tanuló küldte be rajzát. Molnár Nóra 7. a osztályos tanulónk tónusos rajzával különdíjban részesült. Felkészítője Balogh Lászlóné elmondta: „Nórival a tanítási órákon kívül hetente találkozom a rajz szakkörön, itt van lehetőségünk felkészülni a pályázatokra. Büszke vagyok tanítványaimra, hiszen csak erre a pályázatra húsz pályamunkát küldtünk be, és örömmel láttuk, hogy a kiállítóknak is elnyerte tetszését, hiszen a legszebb rajzok között láttuk őket viszont.” 

A Békéscsabai Rendőrkapitányságra érkezett 897 rajzból a rendőrkapitányság baleset-megelőzési bizottsága kiállítást rendezett, melynek ünnepélyes megnyitóját díjátadóval kötötték egybe. A 2015. március 5-én a Békés Megyei Könyvtárban megtartott rendezvényen az intézmény igazgatója, Rakonczás Szilvia köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően dr. Bede Sándor r. alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője megköszönte a pedagógusoknak a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése érdekében végzett munkáját. A rendőrkapitány elismeréssel szólt a gyermekrajzokról és örömét fejezte ki, hogy az óvodások és általános iskolások érdeklődnek a közlekedés iránt, nagyon sok szabályt e

lsajátítottak, megjelenítettek a képeken. Békéscsaba, Megyei Jogú Város polgármestere, Szarvas Péter személyes gyermekkori élményeit is felidézte és arra biztatta a gyermekeket, illetve szüleiket, hogy őrizzék meg az értékes gondolatokat tükröző munkákat.

A helyezettek mellett intézmények, cégek, vállalkozások, valamint a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából 50 gyermek vehetett át különdíjat. A pályázatra beküldött munkákból kiállítás nyílt a Békés Megyei Könyvtár földszintjén.