Beszámoló a Diákönkormányzat életéről

     Szeptember hónap egy iskola életében annyi mindenről szól. Új arcok jelennek meg, élettől duzzadóan szaladgálnak a gyerekek hatalmas iskolatáskáikkal, tornazsákjukat lóbálva. Az időjárás még kegyes és szikrázó napsütésben lehet birtokba venni a trambulinokat, focipályát, vagy csak a padon ülve jót lehet csevegni a rég nem látott osztálytársakkal. Mindenki az új órarendje elsajátításával küzd, kivel, mikor, hol lesz a tanórája. Az első órák élménybeszámolókkal telnek, bemutatásra kerül, hogy miről is fogunk tanulni ebben az évben részletesen.

  Az én életem ettől a ponttól vett másmilyen fordulatot a megszokotthoz képest, a Diákönkormányzat segítő tanára lettem. Feladatom súlyával már az első értekezleten szembesülhettem, amikor elhangzott a Mikor lesz papírgyűjtés? kérdés. Uhhh…nézzük csak a szempontokat…ne essen az eső…ne ütközzön másik rendezvény időpontjával a kijelölt nap.

Szeptember 25-e délelőttjén még nem gondoltam, hogy micsoda gyűjtőmunkának leszek a tanúja. A szülők és gyerekek szorgalmának köszönhetően 7740 kg papírhulladék töltötte meg a konténereket. Az eredményhirdetésre 29-én került sor, ahol az első három helyezett tortajutalomban részesült /köszönet támogatónknak Takácsné Balogh Zsuzsannának/, valamint az első helyezettek egy cukorkagyűjtő versenyen plusz édességet szerezhettek az osztályuknak.

Eredmények: Alsó tagozat I.hely 4.a; II.hely 3.a; III.hely 1.a

                         Felső tagozat I.hely 6.a.; II.hely 8.a; III.hely 5.b

    Az Időrendiséget nem követve megemlíteném, hogy szeptember 16-án iskolánk részt vett az országos Te Szedd! akcióban, ahol 217 fő jelenlétével sikerült megszabadítanunk a természetet 11 zsáknyi szeméttől.

   Ebben a hónapban kerítettünk sort a Diákönkormányzat alakuló gyűlésére, ahol a tagok jelképesen lerakták alapköveiket egy festett kavics elkészítésével. A képviselőknek el kellett dönteni kit választanak meg elnöknek, a bizalmat a 8.b osztályos Szilágyi Petra kapta meg. Az iskola tanulói problémáikkal, ötleteikkel bátran keressék őt, hogy együttműködve még gördülékenyebb legyen az iskola élete.

   Október 30-án zárult az elemgyűjtő projekt, eredményekről elszállítás után tudunk beszámolni.

   November 8-án Diákparlamenti ülésen vesz részt Békéscsabán Szűcs Edina 7.a osztályos tanuló, ahol jobban beletekinthet a diákjogok világába, határozathozatalok részese lehet.

    Beszámolómat Békési Zoltán 8.a osztályos tanuló fényképkiállításán készült fotómmal zárnám, az eseményről majd az alkotó osztja meg érzéseit.

Balog Mária