Angolról angolra

 

Ebben a tanévben is több alsósoknak meghirdetett angol versenyre neveztem be érdeklődő, ügyes tanítványaimat. Ezek közül az egyik verseny az English Language Competition.

A versenyre benevezett: Bozó Diána Lilla, Kovács Petra és Pápai Emese,3. osztályos tanulók, továbbá Balogh Boglárka, Czegle Zsolt Bendegúz, Földi Balázs, Kiss Réka, Nagy Bence és Szabó Ádám 4. osztályos tanulók.

A verseny előtt a gyerekek kézbe kapták a mesét tartalmazó foglalkoztató könyvet: „The Selfish Giant”és a  CD-t, amiből felkészültek. A verseny egy  45 perces fordulóból állt mely 21 (ABCD) felelet-választós kérdést tartalmazott, fokozatosan növekvő nehézséggel. A feladatok az angol nyelv különböző részeit ölelték fel, mint a szókincs, nyelvtan, kiejtés, kifejezések, az amerikai kultúra, és az olvasmánnyal kapcsolatos kérdések.

Két tanuló is örülhetett, mert ők bejutott az ország legjobbjai közé. Balogh Bogi és Czegle Bendegúz 100%-os teljesített így számukra egy újabb forduló következett. Angolul írták le a mese tartalmát és fűzték hozzá a saját véleményüket.

A Suli-Guru által megrendezett angol versenyre már több éve jelentkeznek alsósaink. Idén kilenc diák méretteti meg tudását: Mező Nataniel, Földi Balázs, Nagy Bence, Szűcs Niki, Czegle Zsolt Bendegúz, Balogh Boglárka, Szűcs Hajnalka, Szabó Ádám és Szabó Boglárka. Mivel ez a verseny még tart így eredményt még nem tudunk, de az év folyamán elsajátított plusz tudás már biztosan az övék.

Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok!

Felkészítőjük:Tóthné Székely Ildikó