Angol - Amerikai Országismereti verseny

Angol - Amerikai Országismereti verseny

 

Az Ismerd meg Békés megyét! kistérségi természettudományos vetélkedőt követően Bálint Beáta biológia-környezetvédelem, angol nyelv és irodalom szakos tanárnő újabb kiemelkedő sikereket ért el iskolánk tanulóival. A részleteket megosztotta velünk:

„Az Ady Endre - Bay Zoltán Gimnáziumban, Sarkadon már hagyománnyá vált, hogy a környékbeli általános iskolák hetedikes és nyolcadikos diákjai számára Angol - Amerikai Országismereti vetélkedőt szerveznek.

November 9-én került sor a verseny megrendezésére. Ebben a tanévben is nagy volt az érdeklődés, összesen 20 csapat jelentkezett Sarkadról és a környező települések iskoláiból.

A hetedikes és nyolcadikos tanulók külön kategóriában mérték meg tudásukat az angol és az amerikai kultúrával kapcsolatban.

A háromfős csapatok előzetes feladata volt egy prezentáció és plakát készítése megadott témákból.

A Dobozi Általános Iskolát 21 hetedikes és nyolcadikos tanuló képviselte. A verseny a csapatok által előzőleg elkészített prezentációk bemutatásával kezdődött, melyek magas színvonala és egyedisége komoly felkészülést tanúsított.

Furák Szilvia, Békési Zoltán és Pribojszki Péter (hetedikesek)  a Fehér Házról, Tóth Éva, Szigeti Boglárka és Szűcs Károly (hetedikesek) szintén a Fehér Házról, Danczik Anna, Jakab Enikő és Orodán Anita (hetedikesek) a Londoni Towerről készítették előadásukat.

A nyolcadikosoknál: Erdős Angelika, Rézműves Boglárka és Szatmári Patrik előadása Viktória királynőről, Békési Petra, Szatmári Lili és Szabó Balázs az angol pub-okról, Péter Mónika, Durajda Lili és Biros Veronika szintén az angol pub-okról, míg Kovács István, Orodán István és Budai Bálint az Amerikai Polgárháborúról tartott beszámolót.

A további versenyszámokban Nagy Britanniával és az Amerikai Egyesült Államokkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni kvíz, keresztrejtvény, képvetítés és puzzle formájában.

A versenyen a legjobban a dobozi iskola diákjai szerepeltek, mindkét kategóriában első díjazottak lettek.

A hetedikesek közül a második helyezést is a dobozi iskola diákjai nyerték.

A nyolcadikosoknál a harmadik díjat is a dobozi tanulók csapata nyerte.

A tárgyi díjakon kívül idén rendhagyó módon az első helyezettek és felkészítő tanáruk meghívást kaptak a gimnáziumban megrendezett "Hálaadási ünnepségre", ahol vidám programok és egy finom vacsora részesei lehettünk.

A vetélkedő alatt a diákok fegyelmezetten dolgoztak, élvezték a kihívásokat.

Nagyon büszke vagyok a versenyen résztvevő valamennyi tanulóra, lelkiismeretesen felkészültek, iskolánk hírnevét öregbítették és számos új ismerettel gazdagodtak.

Szívből gratulálok nekik!”