„Legyünk még gyerekek…”

„A jó iskola - az óvoda folytatásaként - játszva tanítja a gyermekeket,

cselekvésre, tapasztalatokra építi a tanulását, figyelembe veszi életkori

sajátosságait, érdeklődését." - írta Pála Károly.

 

Már hosszú évek óta a mi iskolánk is nagy gondot fordít az óvodából érkező kisgyerekek könnyebb beilleszkedésére. Ennek érdekében közös óvoda-iskola átmenetet segítő projekthetet szervezünk, melynek célja a könnyebb iskolai beszokás, a törés nélküli átmenet biztosítása.

Így történt ez az idei tanévben is. Minden nap meglátogatott bennünket egy-egy óvó néni és segítségükkel közös beszélgetésbe vontuk be a gyerekeket, sok játékkal, rajzolással motiválva őket.

Az első napon Julika és Kinga óvó néni jött el hozzánk látogatóba: felelevenítettük az oviban tanult mondókákat, verseket, bemutatkoztak kis elsőseink. A második napon az éneké és a táncé volt a főszerep: Ibolya és Ági óvó néni segítségével eljátszottuk az ismert ovis játékokat, dalokat. Szerdán Hilda óvó nénivel az őszről beszélgettünk és csoportmunkában szőlőfürtöket ragasztottunk. Másnap még mindig az ősz volt a témánk és az ujjunkkal gyönyörű őszi fákat „pöttyöztünk”. Ezen a napon Angelika óvó néni látogatott meg bennünket. Az utolsó napon lerajzoltuk, hogy milyen élményeket szereztünk az eltelt hét alatt, majd Hajni óvó nénivel gyurmából szép gyümölcskosarat készítettünk.

Öröm volt látni a kicsik felcsillanó tekintetét, amikor megpillantották az óvó nénijüket, nagyon jó volt közösen dolgozni velük. Köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket a látogatásukkal, ezzel is mélyítve az óvoda iskola kapcsolatát.

Margó és Edit tanító néni