„Foglalkozási ártalom” a gyereknapon!

„Foglalkozási ártalom” a gyereknapon!

2016. május 27-én került megrendezésre az iskolában már hagyománnyá vált gyereknap. Ebben a tanévben a gyereknap témája a XXI. századi foglalkozások voltak. Ismételten 4-8.-ig minden osztály egy-egy feladattal készült. Így összesen 9 feladat volt, amit a csapatoknak teljesíteniük kellett. Egyaránt elméleti és gyakorlati feladatok is voltak. Ezek alapján az Orvosok lettek az 1., az Esztergályosok a 2. és a Rendőrök a 3. helyezettek.

A feladatok teljesítése alatt és után katonai fegyvereket, 3D-s nyomtatót, illetve egy rendőrautót lehetett megtekinteni.

Élményekkel teli nap volt, a csapattagok összeismerkedtek egymással, jókat nevettünk, viccelődtünk.

Köszönjük Kádár Ádámné tanítónőnek a szervezést!

                                                               Molnár Nóra 8.a és Molnár Petra 8.a osztályos tanuló

 

A köszönetet szeretném továbbítani mindazoknak, akik segítették munkámat: Elsősorban az osztályoknak és osztályfőnököknek, hiszen a feladatokat nekik kellet koordinálni, megvalósítani. Az iskola pedagógusainak, az egyéb helyszíneken történt felügyeletért. Az iskola minden dolgozójának, mert mindenkinek jutott valami fontos elintéznivaló. A meghívott vendégeinknek: Juhász Lászlónak és kollégájának, a katonaság részéről. Akik kipróbálták a fegyvereket később meggyőződéssel állították, hogy belőlük bizony katona lesz, ha felnőnek! Sulyok Zsoltnak, hogy a 3D-s nyomtatót működés közben figyelhettük meg. (Néhányan alig tudták otthagyni még az eredményhirdetés miatt sem.) Szabó Lászlónak, az iskola rendőrnek, Balogh Lászlónak, aki éppen gyakorlatát töltötte Dobozon. Mindent ki lehetett próbálni, ami csak működött a rendőrautón: ami hangot adott ki, bekapcsolható volt, kikapcsolható volt, levehető, rázárható. „Lebilincselő „bemutatót élhettek át a gyerekek! A dobozi önkormányzat ismét biztosította minden tanuló számára az ingyenes hamburgert és az asztalokat, padokat, sportpályát. A csapatok jutalmazását a Diákönkormányzat finanszírozta.

Kádár Ádámné

 DÖK segítő pedagógus

képek:

http://www.dobozialtalanosiskola.hu/gallery/gyereknap-1-2016

http://www.dobozialtalanosiskola.hu/gallery/gyereknap-2-2016