„Az én házam - az én vágyam”

A Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium rajzpályázatot írt ki általános iskolás diákok számára. A pályázat mottója: „Az én házam - az én vágyam, azaz: ebben szeretnék élni”. Vagyis olyan rajzokat vártak, ahol lakóházak külső-belső megjelenítését, alaprajzot vagy berendezési sémát ábrázoltak az építészet iránt érdeklődő tanulók.

A beérkezett pályamunkákat az iskola rajztanárából, mérnöktaná-raiból és magasépítő szakos diákjából álló zsűri bírálta el.

A zsűri két korcsoportban értékelte a munkákat: az első korcsoportba 7. és 8. osztályosok, míg a másik korcsoportba a kisebbek tartoztak.

Az első korcsoportban iskolánk tanulója, Molnár Petra 7.a osztályos tanuló lett az első, így pályamunkája a versenyről szóló írás nyitóképe lett. Nyereménye egy 64 GB-os pendrive.

Felkészítője, Balogh Lászlóné elmondta: „A rajzok bírálásánál egyaránt számított a rajztechnika, az esztétikus megjelenítés, az ötletesség és a fantázia. Petra rajza mindezt ötvözte. Kreatív és szorgalmas diák ő, akivel nagyon jó együtt dolgozni. Nagyon büszke vagyok rá.”

További információk:

http://vizmu.net/index.php/cimlap/34-rendezveny/1119-szep-rajzok-szuelettek.html