Óvodából iskolába…

Iskolánk pedagógusai évről évre óvoda-iskola átmenetet segítő projekthetet szerveznek a kis elsősök számára a volt óvó nénik segítségével. Célja a könnyebb iskolai életbe való beszokás, a törés nélküli átmenet. Ez az időszak talán a legnehezebb a kisgyermekek életében.

A beilleszkedés segítése érdekében idén Hajni tanító néni és Zsuzsi tanító néni fogta a kicsik kezeit, és vezette be eme titkokkal teli, érdekes világba! A gyerekek érdeklődve, kíváncsian szemlélték mindennapjainkat, s próbálták közös játékkal, rajzolással, beszélgetéssel megismerni az iskola szellemiségét. A hét folyamán többször is ellátogattak az óvó nénik, akik közül többen be is álltak a táncos, zenés játékokba, de volt olyan pillanat is, mikor csak szemlélték felcseperedett pici ovis „gyermekeiket”, akik olyan hirtelen az iskola falai között nagyfiúkká és nagylányokká váltak.

Köszönjük ezeket az órákat a kedves óvó néniknek, de nem utolsósorban a kedves anyukáknak, apukáknak, hogy ilyen sok szófogadó, ügyes, tájékozott gyermekkel tudtuk megvalósítani ezt a pár napot!

Hajni néni és Zsuzsi néni